Idiom Jowo

ning boso jowo ono tembung kang artine ora oyo karo sing diomongke, contone

wong ngomong ASU, karo banter pisan, maksute ora kudu ono asu terus diceluk, nanging biasane wong mau nembe mangkel, nesu, utowo ora seneng karo kahanan, wong liyo, sing ora podo karo karepe. utowo iso ugo ono masalah sing ra iso dirampungke. mumetke ndase, kiro-kiro mergo koyo ngene iki.

wong ngomong JANGKRIK, durung mesthi ning kono ono jangkrik mlumpat-mlumpat, utowo ngerik. nang kono biasane podo karo wong ngomong ASU mau.

ono ugo ono wong ngomong TELEK PITIK, durung mesthi sikile midak telek. ananging kedadeyane paling yo koyo wong sakdurunge mau, nembe mangkel, nesu, utowo kahanane ora podo sing dikarepke.

terus,,, ngopo kok sing diomongke ora adoh-adoh seko sato kewan ngono kui. kok ora milih uwoh-uwohan misale.

nesu-nesu terus ngomong BLIMBING. ngono rak yo luwih gayeng? nesu-nesu ngomong  NONGKO, KURMO, JAMBU, SAWO, DUREN, JERUK.

aku pengin nyebutke konco-koncone ASU karo JANGKRIK mau. ben luweh jentreh meneh.

BAJINGAN, nek iki dudu kewan, iki jenenge sopir grobak sapi. opo iyo BAJINGAN ki koyo ASU?

JANCUK, aku ra ngerti iki artine opo?

DIAMPUT, iki opo meneh?

ANJING, maleh ning boso Indonesia

terus nek wong jowo tengah biasane nyebute ora kewan, ning koyo mengkene: TREMBELANE, NGGATELI. marake ning bokong gatel opo piye?

nek wong yokjo, bedo meneh, biasane ki nganggo: BAJIGUR, nek iki enak, ngombe wedang, adem-adem ning nduwur kaliurang. liyo dino nganggo WEDANG RONDE, GUDEG, opo meneh…

nek aku kadang nganggo BLAIK. nek kowe nganggo opo? ngganggo kathok !

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s